Nejprve si připravíme nudlové těsto: Mouku se špetkou soli vysypeme na vál. Doprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme 2 vejce a postupně přidáváme vodu. Vypracujeme tuhé vláčné těsto a necháme chvíli odpočinout. Pak vyválíme tenkou placku a necháme ji jen lehce proschnout. Placku krájíme na čtverce. Vepřové maso osolíme, opepříme a nakrájíme na malé kousky, které promícháme se strouhankou a vejcem. Směs masa zabalíme do čtverců nudlového těsta a vytvoříme tak plněné knedlíčky nebo měšce. Bochánky musíme pevně uzavřít. Naplněné měšce vaříme v osolené vodě. Po vyjmutí z lázně omastíme bochánky vyškvařeným špekem a posypeme osmaženou strouhankou. Masovou směs můžeme připravit také z mletého masa, případně ochutit kořením dle libosti. Možná je také varianta s přidáním povařených hub do masové směsi.