jeremy scott adidas jeremy scott shoes adidas jeremy scott jeremy scott wings http://www.jeremyscottadidasnewest.com adidas wings kobe shoes cheap kobe shoes kobe bryant shoes nike kobe kobe 2013 kobe i shoes nike zoom kobe kobe crazy 8 jeremy scott adidas jeremy scott shoes adidas jeremy scott jeremy scott 2013 jeremy scott wings jeremy scott http://www.jeremyscottadidasdesign.com/ jeremy scott shoes jeremy scott http://www.facebook.com/jeremyscottshoes jeremy scott adidas jeremy scott shoes  Jelení hřbet | Chuť Hané

Jelení hřbet

Ingredience:
  • jelení hřbet
  • cibule
  • mrkev
  • kořen petržele
  • pepř celý
  • nové koření
  • jalovec
  • masový nebo zeleninový vývar
  • 125 ml kyselé smetany
  • červené víno
  • 200 g špeku na prošpikování
  • pár lžic oleje
  • sůl
Postup:
  1. Jelení hřbet omyjeme, lehce osušíme a osolíme. Maso důkladně prošpikujeme nudličkami špeku a vložíme do pekáče, který před tím vymastíme olejem. Maso podlijeme vývarem a pečeme 60-90 minut při nízké teplotě (140°C) zakryté víkem.
  2. Po 60-90min maso otočíme a pečeme dál bez poklice. Přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, kořen petržele a několik kuliček pepře, nového koření a jalovce.
  3. Vše necháme společně péct asi 20 minut.
  4. Mezitím si nachystáme smetanu, tu lehce povaříme. Z pekáče vybereme tuk a namísto něj do něj nalijeme horkou smetanu.
  5. Dále přidáme vývar a menší skleničku červeného vína.
  6. Omáčku dobře provaříme a nakonec propasírujeme přes síto. Omáčku můžeme zahustit dobře promíchanou směsí hladké mouky a vývaru nebo vody.
  7. Jelení pečeni na jesenický způsob podávejte s bramborovým svítkem, chybu ale neuděláte ani s bramborovým či houskovým knedlíkem.